Dnešní recept je ideální pro letní měsíce, kdy chcete lehký, chutný a osvěžující dezert.
Spodní vrstva:
- 1 cup natural mandlí
- 1 lžíce raw nepraženého kakaa
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 3 sušené nepřislazované datle
- 1-2 lžíce raw agáve sirupu
Cheesecake vrstva:
- 1 cup kešu, namočené přes noc
- 2-3 sušené nepřislazované datle, namočené přes noc
- vanilkový lusk
- citronová kúra
- 1 lžíce raw kokosového oleje
Jahodová vrstva:
- čerstvé nebo mražené jahody
- chia semínka
- 1-2 lžíce raw agáve sirupu
Postup:
- Ve food processoru smíchejte mandle, datle, kokos, kakao a agáve sirup. Mixujte dokud se hmota důkladně nespojí. Formu o rozměrech 18 x 18 cm vyložte folií nebo papírem a vzniklé "těsto" natlačte na dno formy. Nechte zatuhnout v mrazáku.
- Slité kešu nasypte do food processoru a rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte datle, citronovou kúru, kokosový olej a zrníčka z vanilkového lusku. Cheesecake náplň pomocí stěrky rozetřete na zatuhlou mandlovou vrstvu a dejte dále mrazit.
- V menší misce rozmixujte jahody, přidejte chia semínka (1 lžíci chia semínek na 100 gr jahod) a agáve sirup. Přelijte přes cheesecake vrstvu a mrazte další 3-4 hodiny. Před podáváním nechte rozmrazit několik minut v pokojové teplotě.
prosimte co znamena 1 cup, kolik je to mililitru? 250?
OdpovědětVymazat