Social media

čtvrtek 15. října 2015

Mini pita pizza s domácí marinara sauce, restovanými houbami a mozzarellou







Marinara sauce:
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • lžička olivového oleje
  • 2-3 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • oregáno
  • sůl, pepř
  • bobkový list
  • čerstvá petržel
Ostatní:
  • 1 plechovka cizrny, opláchnuté
  • 5-6 žampionů, nakrájených
  • 1/2 cup strouhané mozzarelly
  • 1 lžička ghee
  • hrst bazalky
  • pita chléb (domácí)
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. 
  2. Na rozpáleném oleji v menším hrnci orestujte česnek. Přilijte rajčata, bazalku, oregáno, bobkový list, nasekanou petržel, sůl a pepř. Na mírném plameni povařte asi 15 minut nebo dokud není směs dostatečně hustá. 
  3. Mezitím si ve středně velké pánvi rozpusťte ghee a vhoďte nakrájené žampiony. Zlumte plamen a restujte několik minut dokud žampiony nejsou hnědé. Na závěr přihoďte cizrnu a vypněte plamen.
  4. Na každý pita chléb vrstvíme marinara sugo, cizrnu a žampiony, posypeme mozzarellou a pečeme pár minut dokud mozzarella nezačně bublat. Posypte nasekanou bazalkou. 



Žádné komentáře:

Okomentovat