Kešu omáčka:
- 1/2 cup čerstvého koriandru
- 3/4 natural kešu, předem namočených
- 1/3 cup vody
- himalájská sůl
- citronová šťáva
- 1 stroužek česneku (nemusí být)
- 1 - 2 lžičky medu
Restovaná karotka:
- 8 mrkví, očištěných a nakrájených na kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička garam masala
- 1/2 lžičky chilli
- himalájská sůl
Čočka:
- 1/2 cup basmati rýže
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule, nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce žluté curry pasty
- 1 lžička garam masala
- mletý kmín
- 1/2 cup červené čočky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 - 2 cups vývaru
- himalájská sůl
- avokádo a čerstvý koriand k servírování
Postup:
- Všechny ingredience na omáčku rozmixujte ve food processoru nebo mixéru dohladka. Ochutnejte a dochuťte.
- Předehřejte troubu na 220 stupňů. Olej smíchejte s kořením a důkladně promíchejte s nakrájenou mrkví. Pečte 20-30 minut na pečícím papíru.
- Uvařte rýži dle návodu. Můžete použít i rice cooker.
- Zahřejte olej na středním plameni a přidejte cibuli, česnek, restujte 3-5 minut. Přidejte kari pastu a koření.
- Přidejte čočku a krájená rajčata. Postupně přilívejte vývar tak, aby čočka byla ponořená. Toto opakujte okolo 30 minut dokud není čočka zcela uvařená.
- Uvařenou rýži vmíchejte do čočky. Přidejte další vývar, pokud je to potřeba. Servírujte s restovanou karotkou, nakrájeným avokádem, koriandrem a omáčkou z kešu.
Žádné komentáře:
Okomentovat