Bezlepková (vegan option) varianta pro houbové penne s bazalkovým pestem. Pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, můžete bylinky rozdrtit v hmoždíři.
Ingredience:
- bezlepkové těstoviny
- 1-2 lžíce ghee*
- 8-10 žampionů, nakrájené na plátky
- 1/4 cup parmezánu, strouhaného
- sůl, pepř a nasekaná petržel k servírování
Pesto:
- 1/2 cup pekanových ořechů
- 1/2 cup baby špenátu
- 1/2 cup čerstvé bazalky
- 1/4 cup parmezánu, nastrouhaného
- 1/3 cup olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- citronová šťáva
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu.
- Ve food processoru rozmixujte všechny ingredience na pesto do hladké konzistence.
- V menší pánvi rozehřejte ghee* a přidejte houby. Restujte 8-10 minut nebo dokud nejsou dozlatova opečené. Přidejte uvařené těstoviny, parmezán, sůl, pepř a petržel, příp. jiné bylinky, které máte rádi.
- Rozdělte těstoviny do talířů a servírujte s plnou lžičí bazalkového pesta a čerstvé mletým pepřem.
NOTES : *Veganská alternativa ghee může být jakýkoli rostlinný olej, nejlépe kvalitní olivový. Parmezán můžete vynechat nebo nahradit veganským sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat