Social media

úterý 20. října 2015

Houbové těstoviny s bazalkovým pestem a pekanovými ořechy

Bezlepková (vegan option) varianta pro houbové penne s bazalkovým pestem. Pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, můžete bylinky rozdrtit v hmoždíři.










Ingredience:
  • bezlepkové těstoviny
  • 1-2 lžíce ghee*
  • 8-10 žampionů, nakrájené na plátky
  • 1/4 cup parmezánu, strouhaného
  • sůl, pepř a nasekaná petržel k servírování


Pesto:
  • 1/2 cup pekanových ořechů
  • 1/2 cup baby špenátu
  • 1/2 cup čerstvé bazalky
  • 1/4 cup parmezánu, nastrouhaného
  • 1/3 cup olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř na dochucení

Postup
  1. Těstoviny uvařte dle návodu. 
  2. Ve food processoru rozmixujte všechny ingredience na pesto do hladké konzistence.
  3. V menší pánvi rozehřejte ghee* a přidejte houby. Restujte 8-10 minut nebo dokud nejsou dozlatova opečené. Přidejte uvařené těstoviny, parmezán, sůl, pepř a petržel, příp. jiné bylinky, které máte rádi.
  4. Rozdělte těstoviny do talířů a servírujte s plnou lžičí bazalkového pesta a čerstvé mletým pepřem.
NOTES : *Veganská alternativa ghee může být jakýkoli rostlinný olej, nejlépe kvalitní olivový. Parmezán můžete vynechat nebo nahradit veganským sýrem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat