Social media

pátek 9. října 2015

Dýňová polévka s pórkem a čerstvým koriandrem


Jelikož vrcholí dýňová sezona, přinášíme další recept na její využití. Dýně hokkaidó regeneruje tělesné buňky a je bohatá na vitamíny. 




Ingredience:
  • 1 menší dýně hokkaido
  • 2 pórky, nakrájené na centimetrové kousky
  • 1 bílá cibule
  • 1 větší brambora, nastrouhaná nahrubo
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička sušených chilli vloček
  • 2 lžičky garam masala
  • 1/2 cup rostlinného mléka (já použila domácí mandlové)
  • 4-5 cups zeleninového vývaru
  • 1 lžička ghee

Postup:
  1. Oloupejte cibuli, nakrájejte nadrobno a orestujte spolu s nastrouhaným zázvorem na rozpuštěném ghee. Přidejte chilli vločky a garam masalu a restujte 1-2 minuty. 
  2. Dýni oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Spolu s bramborou a pórkem přidejte k cibuli a restujte 5-10 minut. Jakmile se zelenina začne připalovat, zalijte ji vývarem a zmírněte plamen. 
  3. Vařte 15-20 minut dokud zelenina nezměkne. Pomalu přilijte mléko a zakápněte citronovou šťávu. Polévku můžete lehce rozmixovat. Podávejte s opraženými dýňovými semínky.



Žádné komentáře:

Okomentovat