Jednoduchá snídaně z bezlepkových ovesných vloček, která vám dodá energii. Kokosový cukr je bohatý na antioxidanty a díky vysokému obsahu minerálů posiluje imunitu.
Spodní vrstva:
- 2 cups bezlepkových ovesných vloček
- 1 cup mandlové mouky
- lžička skořice
- 1/2 cup arašídového másla (100% arašídů)
- 1/2 cup apple sauce
- 1 vejce*
- nasekané natural ořechy na posypání(já použila mandle, lískové a kešu)
Náplň**:
- 2 lžíce tapioca mouky
- 1 lžíce teplé vody
- 1/4 cup bio kokosového cukru
- 2 cups jahod + 1/2 cup nakrájených na plátky
Postup:
- Nejprve si připravte jahodovou náplň. Smíchejte tapiokovou mouku s teplou vodou tak, aby se mouka zcela rozpustila a neměli jste žádné hrudky. V případě potřeby, přidejte více vody.
- V menším hrnci smíchejte jahody a sirup. Přiveďte k varu a zamíchejte. Stáhněte z plamene a smíchejte s tapioca směsí. Nechte stranou.
- Předehřejte troubu na 160 stupňů. Formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečícím papírem nebo folií.
- Ve food processoru smíchejte vločky, skořici, mandlovou mouku, arašídové máslo, apple sauce a vejce. Mixujte dokud vločky nejsou jemně rozmixované a směs drží dostatečně pohromadě. Nechte si 1/2 cup směsi stranou. Zbytek směsi rozprostřete na dno zapékací formy a přelijte jahodovou náplní. Posypte ovesnou směsí, kterou jste si dali stranou a navrch přidejte nasekané ořechy.
- Pečte 25-30 minut. Povrch by měl zezlátnout. Před krájením nechte zcela vychladnout.
NOTES : *Pokud byste chtěli připravit dezert bez vajec, smícháme si lžíci chia semínek a jednu až dvě lžic vody. Necháme pět minut odstát.
**Pokud by se Vim nechtěla připravovat jahodová náplň, můžete použít tuto domácí marmeládu.
**Pokud by se Vim nechtěla připravovat jahodová náplň, můžete použít tuto domácí marmeládu.
Žádné komentáře:
Okomentovat