Social media

neděle 5. července 2015

Homemade hořká čokoláda s lískovými ořechy

Čokoláda nemohla být nikdy zdravější a lahodnější ! Nepraženého kakao se řadí mezi SUPERFOOD a kakaové máslo je přírodní tuk z kakaových bobů. Čokoláda nikdy nebyla ČOKOLÁDOVĚJŠÍ ! 



Ingredience:

  • bio kakaové máslo
  • raw nepražené neslazené kakao
  • lžíce javorového sirupu
  • natural lískové ořechy
  • natural arašídy
Postup:


  1. Ve vodní lázni rozehřejte kakaové máslo, sirup a za stálého míchání přisypte kakao. Pokud se směs začne srážet nebo bude příliš hustá, přidejte více másla nebo naopak. Odstavte z plamene a přimíchejte ořechy.
  2. Do hranaté nádoby, vyloženou průhlednou folií (můžete použít i pečící papír, já raději pracuji s pečící folií), nalijte směs, posypte nasekanými ořechy a nechte pár minut v lednici.
NOTES: Do čokolády můžete také přidat sušené ovoce nebo jakékoli ořechy, které máte rádi. Čokoládu vydrží v lednici několik dnů, v případě, že ji připravíte větší množství, můžete uchovat v mrazáku.


Žádné komentáře:

Okomentovat