Tyto mini košíčky jsou neuvěřitelné jednoduché, rychlé a naprosto dokonalé ! Mají nižší obsah sacharidů a vysoký obsah bílkovin, perfektní jako odpolední svačina.
Díky sáčku na zdobení krém vypadá jako mnohem víc než jen "obyčejný" tvaroh a každý při pohledu na tento dezert se vyčítavě ptá "Tohle asi není moc zdravé, že". NAOPAK.
Košíčky:
- 1/2 cup bezlepkových ovesných vloček
- 1/2 cup neslazeného strouhaného kokosu
- 1 bílek
- 1 - 2 lžíce apple sauce
Náplň:
- 1 celý tvaroh
- citronová šťáva a kúra
- 1 lžíce medu
Jahodová omáčka:
- 1 cup čerstvých nebo mražených jahod
- 2 lžíce apple sauce
- 1 lžíce medu
Postup:
- Troubu předehřejte na 170 stupňů. Ve food processoru rozmixujte vločky, dokud vám nevznikne konzistence mouky. Přidejte zbytek ingrediencí a párkrát zapulsujte.
- Do papírových košíčků namačkejte připravenou směs. Ujistěte se, že máte vyvýšené okraje, aby vám uprostřed drželo co nejvíce náplně.
- Pečte okolo 10 minut nebo dokud nejsou košíčky zlaté. Nechte vychladnout
- Zatímco pečete, připravte si náplň. Smíchejte tvaroh s medem, citronovou šťávou a kúrou a nechte uležet v lednici alespoň 20 minut. Bude se vám s krémem pak lépe pracovat.
- V menším hrnci zahřejte jahody, apple sauce a med. Přiveďte k varu a rozmixujte. Dejte stranou a nechte vychladnout.
- Připravte si cukrářský sáček na zdobení a naplňte tvarohem. Košíčky naplňte krémem, jahodovou omáčkou a ozdobte čerstvou jahodou.
Žádné komentáře:
Okomentovat