PS: Nemusíte se bát, pro klasické objednávky ochutnávají moji profesionální pomocníci, co se mnou v kuchyni tvoří, tudíž váš oblíbený dezert v kavárně bude chutnat stejně jako vždy ♥
Tento recept vznikl opravdu spontánně, ve vteřině vymyslet nějaký super dezert z věcí, které jsou zrovna po ruce. Nejsou potřeba žádné speciální ingredience, myslím, že bohatě postačí zásoba vaší lednice.
Maliny dodají cheesecaku správnou kyselost a v kombinaci s mátou se skvěle doplňují.
Krusta:
- 1 a 1/2 cup drcených sušenek
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce medu
Náplň:
- 2 cups bílého jogurtu
- 3 vejce
- 2 lžíce vanilkového proteinu
- 1/2 cup kokosového cukru
- citronová šťáva a kúra
- vanilkový extrakt
Na ozdobu:
- malinový přeliv (1 cup mražených malin, 2 lžičky kokosového cukru)
- máta - pokud nemáte čerstvou, může být sušená
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 stupňů. Připravte si formu o průměru 22 cm, mašlovačkou vytřete dno a strany kokosovým olejem.
- Ve střední míse smíchejte nadrcené sušenek s rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Dobře promíchejte, dokud těsto nebude dobře držet pohromadě. Pokud se vám moc drolí, přidávejte po troškách vodu. Natlačte na dno formy a nechte stranou.
- Ve větší míse smíchejte vejce, kokosový cukr, vanilkový extrakt a vanilkový protein. Pomalu přišlehejte jogurt a nakonec vmíchejte citronovou šťávu a kúru. Nalijte na korpus a pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl být uprostřed tuhý. Troubu vypněte a nechte cheesecake uvnitř vychladnout.
- Když je trouba studená, nechte dort úplně vychladnout v pokojové teplotě. Přesuňte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 2 - 3 hodiny, nejlépe přes noc. Servírujte s malinovým přelivem a mátou.
Asi jsem o něco přišla, ale v jaké kavárně můžu ochutnat vaše dobroty? Děkuju, Bára :)
OdpovědětVymazat