Social media

středa 18. listopadu 2015

Vanilkový cheesecake s malinovým přelivem a sušenou mátou

Jak možná víte, držím detoxikační půst, DNES UŽ 10. DEN ♥ . To mi však nemůže zabránit v tom, abych pro ostatní mohla vytvořit něco sladkého. Jediný problém byl v tom, že jsem nemohla cokoliv ochutnat, tudíž jsem musela spoléhat na zkušenosti a doufat, že můj odhad postačí.
PS: Nemusíte se bát, pro klasické objednávky ochutnávají moji profesionální pomocníci, co se mnou v kuchyni tvoří, tudíž váš oblíbený dezert v kavárně bude chutnat stejně jako vždy 




Tento recept vznikl opravdu spontánně, ve vteřině vymyslet nějaký super dezert z věcí, které jsou zrovna po ruce. Nejsou potřeba žádné speciální ingredience, myslím, že bohatě postačí zásoba vaší lednice. 




Maliny dodají cheesecaku správnou kyselost a v kombinaci s mátou se skvěle doplňují.



Krusta:
  • 1 a 1/2 cup drcených sušenek
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce medu
Náplň:
  • 2 cups bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 2 lžíce vanilkového proteinu
  • 1/2 cup kokosového cukru
  • citronová šťáva a kúra
  • vanilkový extrakt
Na ozdobu:
  • malinový přeliv (1 cup mražených malin, 2 lžičky kokosového cukru)
  • máta - pokud nemáte čerstvou, může být sušená

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů. Připravte si formu o průměru 22 cm, mašlovačkou vytřete dno a strany kokosovým olejem.
  2. Ve střední míse smíchejte nadrcené sušenek s rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Dobře promíchejte, dokud těsto nebude dobře držet pohromadě. Pokud se vám moc drolí, přidávejte po troškách vodu. Natlačte na dno formy a nechte stranou.
  3. Ve větší míse smíchejte vejce, kokosový cukr, vanilkový extrakt a vanilkový protein. Pomalu přišlehejte jogurt a nakonec vmíchejte citronovou šťávu a kúru. Nalijte na korpus a pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl být uprostřed tuhý. Troubu vypněte a nechte cheesecake uvnitř vychladnout.
  4. Když je trouba studená, nechte dort úplně vychladnout v pokojové teplotě. Přesuňte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 2 - 3 hodiny, nejlépe přes noc. Servírujte s malinovým přelivem a mátou.



1 komentář:

  1. Asi jsem o něco přišla, ale v jaké kavárně můžu ochutnat vaše dobroty? Děkuju, Bára :)

    OdpovědětVymazat