Social media

pátek 22. května 2015

Čokoládové palačinky s vanilkovým jogurtem a jahodami



Palačinky:

  • 1/2 cup kokosové mouky
  • 1/2 cup vody (můžete použít i rostlinné mléko)
  • 2 bílky
  • 3/4 cup mandlové mousy
  • 1/4 nepraženého kakaa
  • 1 lžíce medu
Jahody:
  • 1 cup jahod
  • 1 lžička tapioca mouky
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička medu
Jogurt:
  • 1/2 cup tvarohu
  • 1/2 cup řeckého jogurtu
  • 1 lžička medu
  • 3 lžičky vanilkového proteinu
Postup:
  1. Ve food processoru smíchejte všechny ingredience na palačinky. Přelijte do misky a nechte v lednici, zatímco si připravíte jahody a jogurt.
  2. V malém hrnci smíchejte nakrájené jahody, med a vodu. Tapiokovou mouku zamíchejte se lžičkou vody a vlijte k jahodám. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte mírně pobublávat 5-10 minut dokud směs nezhoustne. Dejte stranou.
  3. V misce smíchejte ingredience na jogurt a dejte chladit do ledničky.
  4. Na středním plameni si rozpalte nepřilnavou pánev. Každou palačinku opečte 1-2 minuty z každé strany, naplňte jogurtem a zabalte. Servírujte s jahodovým přelivem.



Žádné komentáře:

Okomentovat