Burgery:
- 1/2 cup nevařené quinoy
- 1/2 cup černých fazolí
- 1 cup máslové dýně, nakrájené na kostky
- 1 menší cibule, nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- čerstvá petržel
- 1 vejce
Dressing:
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky medu
- čerstvě nasekaný kopr
K podávání:
- domácí bulka
- polníček
- rajče
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Uvařte quinou v poměru 1:2 (1 díl quinoy na 2 díly vody).
- Na rozpálené pánvi opečte cibuli, česnek a nakrájenou dýni. Restujte 10-15 minut nebo dokud dýně nezměkne.
- Ve větší míse smíchejte orestovanou dýni, vejce, quinou, černé fazole, sůl, pepř a čerstvu petržel. Pomocí lžíce tvarujte na pečící papír kulaté burgery a pečte 20-30 minut. Servírujte v domácí housce s koprovým dresingem.
Žádné komentáře:
Okomentovat