Zázvorová omáčka:
- 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1/2 cup arašídového másla (100%)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sojové omáčky (já použila Kikkomana se sníženým obsahem soli)
- čerstvý koriandr
- soba nudle
- 1/2 máslové dýně, nakrájené na kostky
- lžička ghee
- jarní cibulka
Postup:
- Ve středně velké pánvi rozpusťte lžičku ghee a přidejte máslovou dýni nakrájenou na kostičky. Osolte a restujte na mírném plameni 10 - 15 minut dokud dýně nezměkne.
- Mezitím si připravte omáčku. Ve food processoru smíchejte všechny ingredience a rozmixujte na krémovou konzistenci.
- V hrnci uvařte nudle podle návodu. Sceďte a smíchejte s omáčkou a restovanou dýní. Posypte čerstvým koriandrem.
NOTES: !! Ačkoliv SOBA noodles jsou pohankové nudle, ty v obchodech obsahují z části i mouku pšeničnou, tudíž obsahují lepek.
Žádné komentáře:
Okomentovat