Sezamová omáčka:
- 3 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce rýžového vinného octa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1/2 lžičky himalájské soli
- 1/3 cup arašídového másla
- 3-4 lžíce vody
- 2-3 lžíce sezamu
- 1/2 lžičky sušených chilli vloček
Ostatní ingredience:
- 2 krůtí prsa*
- lžička sezamového oleje
- soba nudle
- 1 okurka
- 3 velké mrkve
- velká hrst koriandru
Postup:
- Ve food processoru smíchejte všechny ingredience na omáčku kromě sezamu a chilli vloček. Mixujte do hladké konzistence.
- V pánvi rozehřejte olej. Krůtí prsa* osolte, opepřete a orestujte dozlatova z obou stran. Přilijte 1/3 sezamové omáčky, zmírněte plamen na minimum a přikryjte pokličkou. Nechte v omáčce prsa dovařit ještě několik minut a stáhněte z plamene. Nechte mírně vychladnout a natrhejte.
- Nudle uvařte dle návodu, sceďte a dejte stranou.
- Ve food processoru rozmixujte zeleninu nebo ji nakrájejte na malé kousky. Slijte veškerou přebytečnou vodu a smíchejte s nudlemi a omáčkou. Servírujte teplé nebo studené.
NOTES: *Jako veganská alternativa je vhodný uzený tempeh, se kterým je jídlo stejně výborné. Postup je stejný, viz bod 2.
!! Ačkoliv SOBA noodles jsou pohankové nudle, ty v obchodech obsahují z části i mouku pšeničnou, tudíž obsahují lepek.
!! Ačkoliv SOBA noodles jsou pohankové nudle, ty v obchodech obsahují z části i mouku pšeničnou, tudíž obsahují lepek.
Žádné komentáře:
Okomentovat