Social media

pátek 18. září 2015

Sezamové soba nudle s arašídovým máslem a čerstvým koriandrem















Sezamová omáčka:
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 1/3 cup arašídového másla
  • 3-4 lžíce vody
  • 2-3 lžíce sezamu
  • 1/2 lžičky sušených chilli vloček
Ostatní ingredience:
  • 2 krůtí prsa*
  • lžička sezamového oleje
  • soba nudle
  • 1 okurka
  • 3 velké mrkve
  • velká hrst koriandru
Postup:
  1. Ve food processoru smíchejte všechny ingredience na omáčku kromě sezamu a chilli vloček. Mixujte do hladké konzistence.
  2. V pánvi rozehřejte olej. Krůtí prsa* osolte, opepřete a orestujte dozlatova z obou stran. Přilijte 1/3 sezamové omáčky, zmírněte plamen na minimum a přikryjte pokličkou. Nechte v omáčce prsa dovařit ještě několik minut a stáhněte z plamene. Nechte mírně vychladnout a natrhejte.
  3. Nudle uvařte dle návodu, sceďte a dejte stranou.
  4. Ve food processoru rozmixujte zeleninu nebo ji nakrájejte na malé kousky. Slijte veškerou přebytečnou vodu a smíchejte s nudlemi a omáčkou. Servírujte teplé nebo studené.
NOTES:  *Jako veganská alternativa je vhodný uzený tempeh, se kterým je jídlo stejně výborné. Postup je stejný, viz bod 2.
                 !! Ačkoliv SOBA noodles jsou pohankové nudle, ty v obchodech obsahují z části i mouku pšeničnou, tudíž obsahují lepek. 




Žádné komentáře:

Okomentovat