Social media

úterý 15. září 2015

Homemade pita chléb s restovanou cizrnou, koriandrem a avokádovým dipem






Avokádový dresing:
  • 1 zralé avokádo
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 - 2 lžíce vody
  • velká hrst koriandru
  • himalájská sůl
  • mletý kmín
  • citronová šťáva
Restovaná cizrna:
  • 1 menší květák, rozdělený na jednotlivé růžičky
  • 1 plechovka cizrny
  • 1-2 lžičky chilli
  • 1-2 lžičky garam masala
  • 1 lžička olivového oleje
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 pita chleby
  • řecký jogurt k servírování
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Květák a cizrnu omyjte a usušte papírovými utěrkami. Smíchejte olej s kořením a důkladně jím obalte zeleninu. Pečte na pečícím papíru nebo folii 15-20 minut, zamíchejte a pečte dalších 15-20 minut. Květák i cizrna by měly být zlatavě hnědé a křupavé.
  2. Zatímco se vám peče zelenina, rozmixujte všechny ingredience na avokádový dresing. Nechte stranou.
  3. Každý pita chléb potřete avokádem a restovanou zeleninou. Podávejte s řeckým jogurtem.
NOTES: Vynecháním řeckého jogurtu máte pokrm vhodný pro vegany.

Žádné komentáře:

Okomentovat