Social media

neděle 16. srpna 2015

SUPERFOOD bezlepkový křupavý chléb







Ingredience:
  • 1 cup dýňových semínek
  • 1 cup natural mandlí
  • 3 lžíce psyllium
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1/2 cup lněného semínka
  • 1 cup quinoa vloček
  • 2 cups studené vody
  • 1 cup slunečnicových semínek
  • 1-2 lžičky himalájské soli
Postup:
  1. Mandle a 1/2 dýňových semínek rozmixujte ve food processoru. Přesuňte do velké mísy a smíchejte se zbytkem dýňových semínek, quinoa vločkami, slunečnicí, chia semínkem, psylliem a solí. Důkladně zamíchejte a přidejte vodu.
  2. Nejméně 1 hodinu nechte "těsto" odstát. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  3. Pečte 50-60 minut nebo dokud chléb nemá hnědou kurku. Nechte dostatečně vychladnout, nejlépe přes noc.
NOTES: Pokud je směs příliš řídká, přidejte více psyllia nebo naopak.


Žádné komentáře:

Okomentovat