Social media

čtvrtek 21. května 2015

Letní salát s jahodami, vlašskými ořechy a roquefort sýrem

Jahody perfektně doplňují chuť výrazného francouzského roquefortu a opražených ořechů. Skvěle se hodí také ke kozímu sýru.




Salát:

  • 2 cups polníčku
  • 2 cups baby špenátu
  • 8-10 čerstvých jahod
  • 100 gr sýru roquefort 
  • 2 hrsti nasucho opražených vlašských ořechů
Zálivka:
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kokosového cukru
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř
Postup:
  1. Nejprve si připravte zálivku. Prošlehejte všechny suroviny a dejte stranou.
  2. Do talířů rozdělte salát a nakrájejte na něj jahody. Přelijte zálivkou a promíchejte. Potom přidejte sýr a posypte vlašskými ořechy.



Žádné komentáře:

Okomentovat