Social media

středa 24. června 2015

Kukuřičné těstoviny s dýňovou omáčkou a parmezánem

Dnes se nám láme týden a čím lépe oslavit půlku pracovního týdne za námi než báječnými teplými krémovými těstovinami k obědu   Ano, možná si myslíte dýně a těstoviny ?! Hmm, diskutabilní. Ale pokud znáte náš oblíbený recept na skvělé Mac cheese, nemůže vás něco takového překvapit.





Recepty z dýně jsou často na sladké pokrmy, ale tahle dýňová omáčka prostě nemá konkurenci. Máslová dýně má vysoký obsah vody a nízký glykemický index, co lepšího si přát než se cpát krémovými těstovinami a přitom nemuset měnit velikost džín ?!



Ingredience:
  • 2 cups dýňového pyré - uvařená, rozmixovaná dýně (já použila máslovou dýni)
  • 1 cup zeleninového vývaru 
  • 1 cup mandlového mléka (není potřeba)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • čerstvá bazalka
  • bezlepkové těstoviny
  • krůtí prsa
  • parmezán na posypaní

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 150 stupňů. Krůtí prsa osolte, opepřete a pečte na pečícím papíře okolo 20 minut, nebo dokud nejsou dostatečně propečená. Nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna.
  2. V menším hrnci rozehřejte olej, cibuli nakrájejte na kolečka a vhoďte do hrnce. Restujte na velmi mírném plameni, dokud cibule nezkaramelizuje a nezhnědne, asi 15-20 minut.
  3. Ve mixéru rozmixujte dýňové pyré, česnek, vývar, mléko, olivový olej, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidejte cibuli a rozmixujte dohladka. Omáčku přelijte do hrnce, kde jste opékali cibuli a smíchejte s krůtím prsem.
  4. Těstoviny uvařte podle návodu. Sceďte a smíchejte s omáčkou. Posypte parmezanem a bazalkou. Můžete přidat i jarní cibulku.
NOTES:  Pokud chcete mít cibuli více sladší, můžete do pánve přilít trochu kvalitního bílého vína. 


Žádné komentáře:

Okomentovat