Dnes se nám láme týden a čím lépe oslavit půlku pracovního týdne za námi než báječnými teplými krémovými těstovinami k obědu ♥ Ano, možná si myslíte dýně a těstoviny ?! Hmm, diskutabilní. Ale pokud znáte náš oblíbený recept na skvělé Mac & cheese, nemůže vás něco takového překvapit.
Recepty z dýně jsou často na sladké pokrmy, ale tahle dýňová omáčka prostě nemá konkurenci. Máslová dýně má vysoký obsah vody a nízký glykemický index, co lepšího si přát než se cpát krémovými těstovinami a přitom nemuset měnit velikost džín ?!
Ingredience:
- 2 cups dýňového pyré - uvařená, rozmixovaná dýně (já použila máslovou dýni)
- 1 cup zeleninového vývaru
- 1 cup mandlového mléka (není potřeba)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- špetka muškátového oříšku
- čerstvá bazalka
- bezlepkové těstoviny
- krůtí prsa
- parmezán na posypaní
Postup:
- Předehřejte troubu na 150 stupňů. Krůtí prsa osolte, opepřete a pečte na pečícím papíře okolo 20 minut, nebo dokud nejsou dostatečně propečená. Nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna.
- V menším hrnci rozehřejte olej, cibuli nakrájejte na kolečka a vhoďte do hrnce. Restujte na velmi mírném plameni, dokud cibule nezkaramelizuje a nezhnědne, asi 15-20 minut.
- Ve mixéru rozmixujte dýňové pyré, česnek, vývar, mléko, olivový olej, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidejte cibuli a rozmixujte dohladka. Omáčku přelijte do hrnce, kde jste opékali cibuli a smíchejte s krůtím prsem.
- Těstoviny uvařte podle návodu. Sceďte a smíchejte s omáčkou. Posypte parmezanem a bazalkou. Můžete přidat i jarní cibulku.
NOTES: Pokud chcete mít cibuli více sladší, můžete do pánve přilít trochu kvalitního bílého vína.
Žádné komentáře:
Okomentovat