Asi si říkáte, že receptů na čokoládové brownies vidíte všude mraky, ale tento recept je vyjímečný tím, že neobsahuje žádný cukr ani olej a je vhodný pro celiaky i vegany. Díky přidanému čokoládovému proteinu má vysoký obsah bílkovin, což ocení především pravidelní sportovci.
Ingredience:
- 2 lžíce bezlepkových ovesných vloček
- 1/2 cup raw nepražený kakaový prášek (můžete použít i carob, ale díky velmi výrazné chuti dejte menší množství)
- 1/2 cup čokoládového proteinu (já použila Weider)
- 1/4 cup neslazeného strouhaného kokosu
- 1/2 cup apple sauce
- 1 vejce*
- 1/2 avokáda
- 2 lžíce bio čokoládových peciček - minimálně 80% kakaa (nemusí být)
- sekane mandle
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečícím papírem.
- Vločky rozmixujte ve food processoru na hladkou mouku a přemístěte do velké mísy. Přidejte kakao, kokos a protein.
- V menší misce smíchejte apple sauce, vejce a avokádo a vyšlehejte dohladka. Přimíchejte k vločkám.
- Směs nalijte na plech, posypte čoko dropsy a pečte okolo 20 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte posypané nasekanými mandlemi.
NOTES: *Pokud byste chtěli připravit dezert bez vajec, smícháme si lžíci chia semínek a jednu až dvě lžic vody. Necháme pět minut odstát.
Žádné komentáře:
Okomentovat