Social media

pondělí 1. června 2015

Kokosové proteinové brownies

Asi si říkáte, že receptů na čokoládové brownies vidíte všude mraky, ale tento recept je vyjímečný tím, že neobsahuje žádný cukr ani olej a je vhodný pro celiaky i vegany. Díky přidanému čokoládovému proteinu má vysoký obsah bílkovin, což ocení především pravidelní sportovci.



Ingredience:
  • 2 lžíce bezlepkových ovesných vloček
  • 1/2 cup raw nepražený kakaový prášek (můžete použít i carob, ale díky velmi výrazné chuti dejte menší množství)
  • 1/2 cup čokoládového proteinu (já použila Weider)
  • 1/4 cup neslazeného strouhaného kokosu
  • 1/2 cup apple sauce
  • 1 vejce*
  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce bio čokoládových peciček - minimálně 80% kakaa (nemusí být)
  • sekane mandle

Postup:
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečícím papírem.
  • Vločky rozmixujte ve food processoru na hladkou mouku a přemístěte do velké mísy. Přidejte kakao, kokos a protein. 
  • V menší misce smíchejte apple sauce, vejce a avokádo a vyšlehejte dohladka. Přimíchejte k vločkám.
  • Směs nalijte na plech, posypte čoko dropsy a pečte okolo 20 minut.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte posypané nasekanými mandlemi.
NOTES: *Pokud byste chtěli připravit dezert bez vajec, smícháme si  lžíci chia semínek a jednu až dvě lžic vody. Necháme pět minut odstát. 



Žádné komentáře:

Okomentovat