Social media

úterý 2. června 2015

Bramborový koláč s parmezánem a čerstvými bylinkami



Ingredince:

  • 5 větších brambor, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
  • 2 vejce
  • 1/2 cup rostlinného mléka (mandlové, sojové, ...)
  • 1 cup čerstvých bylinek (bazalka, tymián, oregáno)
  • 1/2 cup strouhaného parmezánu, + na posypání
  • 2 cups baby špenátu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 170 stupňů. Vyložte formu pečícím papírem nebo folií.
  2. Smíchejte vejce, mléko, bylinky, sůl a pepř.
  3. Ve větší míse smíchejte brambory, parmezán a nasekaný špenát. Smíchejte s mlékem. Směs přesuňte do zapékací mísy a posypte zbylým sýrem. 
  4. Uzavřené pečte 30-35 minut, poté odstraňte vrchní folií nebo pokličku a zvyště teplotu na 200 - 220 stupňů. Odkrytá pečte dalších 10 minut nebo dokud sýr nezačne bublat a nezhnědně. Nechte 10 minut odstát a poté nakrájejte.



Žádné komentáře:

Okomentovat