Je to zdravé, snadné, nepotřebujete žádný sporák nebo troubu ani žádný čas. Tyhle sendviče budeme připravovat minimálně každý týden, jsou tak jednoduché a ... nezbytné !
Ingredience:
- 1 plechovka slitých, opláchnutých bílých fazolí
- šťáva z jednoho citronu
- 1 stroužek česneku
- velká hrst čerstvé bazalky
- kvalitní olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
- baby špenát na servírování (nemusí být)
- bezlepkový chléb, opečený
Postup:
- Rozmixujte cizrnu s česnekem ve food processoru a přidejte bazalku. Já mám raději větší kusy, proto nemixuji úplně dohladka.
- Chléb opečte na nepřilnavé pánvi z obou stran. Ve střední misce směs smíchejte s citronovou šťávou, olejem , solí a pepřem.
- Před podáváním vmíchejte do směsi nakrájený špenát a namažte na toasty. Směs můžete podávat i s nachos nebo třeba do wrapu.
NOTES: Pokud vše hned nespotřebujete, špenát uchovejte zvlášť, přidejte ho do směsi těsně před podáváním, v ledničce by zvadnul a nevypadal hezky.
Žádné komentáře:
Okomentovat