Social media

úterý 2. června 2015

Bazalkové toasty s bílými fazolemi a čerstvě mletým pepřem

Tyto malé toasty představují bezlepkovou veganskou super rychlou svačinu s tím nejjednodušším, letním, 10 minutovým bazalkovo + fazolovo + špenátovým salátkem, který si zamiluje každý, kdo má rád čerstvé bylinky. Nejsou časově vůbec náročné, takže pokud nemáte příliš času připravit odpolední snack pro hosty nebo rychlou snídani pro děti, máte jasného adepta, se kterým rozhodně uspějete.





Je to zdravé, snadné, nepotřebujete žádný sporák nebo troubu ani žádný čas. Tyhle sendviče budeme připravovat minimálně každý týden, jsou tak jednoduché a ... nezbytné !



Ingredience:
  • 1 plechovka slitých, opláchnutých bílých fazolí
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 stroužek česneku
  • velká hrst čerstvé bazalky
  • kvalitní olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení
  • baby špenát na servírování (nemusí být)
  • bezlepkový chléb, opečený
Postup:
  1. Rozmixujte cizrnu s česnekem ve food processoru a přidejte bazalku. Já mám raději větší kusy, proto nemixuji úplně dohladka.
  2. Chléb opečte na nepřilnavé pánvi z obou stran. Ve střední misce směs smíchejte s citronovou šťávou, olejem , solí a pepřem. 
  3. Před podáváním vmíchejte do směsi nakrájený špenát a namažte na toasty. Směs můžete podávat i s nachos nebo třeba do wrapu.

NOTES: Pokud vše hned nespotřebujete, špenát uchovejte zvlášť, přidejte ho do směsi těsně před podáváním, v ledničce by zvadnul a nevypadal hezky.


Žádné komentáře:

Okomentovat